Новини

14 г. затвор за Пламен Митрев, обвинен за отвличания, изнасилвания и склоняване към проституция

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-06-16 15:04:00, видяна 100 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

Пламен Митрев бе осъден на 14 години затвор за отвличания, изнасилвания и склоняване към проституция.

Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда за Пламен Митрев, обвинен в извършване на престъпления по чл. 156, ал. 2, т. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, чл. 152, ал. 4, пр. 3 вр. ал. 1, т. 2, пр. 1 и 2 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Подсъдимият Митрев бил продуцент на телевизионно предаване и като такъв организирал конкурси по красота в страната. През 1997 г. той възложил на Ю.Д. и Ж.Г. да извършат ремонт на вилата му в с. Градец, обл. София, по време на който били свалени дръжките на всички прозорци, а на леглата и дивана в хола били монтирани вериги. В периода октомври – ноември 1997 г. Митрев се свързал с четири жени с предложения за работа, рекламни снимки на чорапогащници и кожени палта за календар. Вместо това те против волята им били закарани във вилата му в с. Градец, където били изнасилвани и предоставяни за развратни действия. Жените били пребивани, връзвани с вериги, унижавани. С цел постигане на престъпните си цели Митрев ги заплашвал, че ще бъдат инжектирани със свръхдоза наркотик, залети със сярна киселина, а родителите им ще бъдат убити.

Едно от отвлечените момичета, преди да тръгне за уговорената среща, споделила на приятелката си, че отива на снимки с Пламен Митрев, като й показала къде в тефтера си била записала телефона му. След изчезването й приятелят на момичето подал сигнал за случилото се и със съдействието на органите на полицията вилата на Митрев била обградена, а пострадалите освободени.

Съдът призна подсъдимият Митрев за виновен и му наложи най-тежкото наказание за извършените от него престъпления „Лишаване от свобода“ за срок от 14 години, което той да изтърпи при „строг“ режим. Той е осъден да заплати и сумата от по 50 000 лв. за всяка от пострадалите като обезщетение за причинени неимуществени вреди. Съучастникът му Пламен Чубриков е осъден на 3 години „Лишаване от свобода“, с изпитателен срок от пет години.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.Сподели:  
Етикети: Пламен, Затвор, проституция, обвинен, Митрев, склоняване, отвличания, изнасилвания

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Дедпул 2

Цапнатият в устата супергерой на Марвел се завръща! По-голям и по-добър от преди и от време на време...

още...