Новини

Гранични полицаи предотвратиха опити за контрабанда на голямо количество цигари (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-07-17 16:29:00, видяна 59 пъти

На ГКПП - Златарево са открити 1 617 260 къса, на ГКПП – Златоград - 200 000 къса цигари без бандерол, с полицейска мярка са задържани водачите При специализирана операция, проведена на 15 юли на ГКПП – Златарево, за проверка бил спрян товарен автомобил “Рено” с македонски регистрационен номер, управляван от 51-годишен мъж от Петрич. Извършена била щателна инспекция на 7превозното средство, при която в тайник граничарите открили и иззети общо 1 617 260 къса /84 330 кутии/ цигари с македонски акцизен бандерол на стойност 556 000 лева.

Шофьорът е задържан в ГПУ - Златарево. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е окръжната прокуратура. Специализираната полицейска операция срещу контрабандата през държавната граница, производството и разпространението на акцизни стоки, трафика на наркотични вещества, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки е проведена на 16 юли от служители на ГПУ – Златоград. В хода на спецакцията, при влизане в страната през ГКПП – Златоград, за допълнителна проверка бил отклонен 1товарен ”Фиат Дукато”.

Според документите, микробусът, шофиран от 51-годишен жител на Златоград, превозвал дини в насипно състояние. Гранични полицаи извършили физическа проверка и установили, че на пода и тавана на автомобила са изградени двойни дъна. От тайниците били иззети общо 200 000 къса /10 000 кутии/ цигари, без акцизен бандерол. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа в ГПУ-Златоград. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Смолян и е образувано досъдебно производство.Сподели:  
Етикети: Полицаи, голямо, цигари, количество, Предотвратиха, контрабанда, гранични, опити

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.