Новини

Нено Димов направи първа копка за подобряване на водния сектор в Добрич

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-07-17 20:36:00, видяна 99 пъти

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на Добрич Йордан Йорданов и представители на строителна компания направиха първа копка за подобряване на водния сектор в общината. Вложението в проекта, който се смята за най-значимия в развитието на общината, надхвърля 114 901 000 лева.

Благодарение на солидарността на европейските държави 86 000 000 лева или три четвърти от инвестицията са гарантирани от Европейския съюз и проектът е конкретен повод да оценим какво сме постигнали от членството си в общността, заяви министърът при обявяване на началото на строителните работи. Димов добави, че Добрич е сред първите градове в страната по загуби на вода, които в общината надхвърлят 80 на сто. С подобряването на водния сектор загубите ще се минимизират като бъдат сведени до 4-5 на сто, околната среда ще бъде по-добре защитена и ще се осигури по-добро качество на живот за жителите на Добрич, каза министърът.

Кметът на Добрич апелира към гражданите да проявят търпение през следващите две години, когато ще бъдат подменени близо 80 километра водоброводни тръби и много улици ще бъдат разкопани. Проектът предвижда да бъде направена и реконструкция на пречиствателната станция край близкото село Врачанци. С реализация на инвестицията Добрич ще разполага с нова инфраструктура, а за потребителите ще бъде осигурена чиста вода при по-ниска цена, добави Йордан Йорданов, цитиран от БТА.Сподели:  
Етикети: водния, сектор, Добрич, Димов, подобряване, копка, Нено

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.