Новини

Каракачанов: Преговорите за увеличение на заплатите са в напреднал етап

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-08-13 11:42:00, видяна 100 пъти

На Морската гара във Варна тържествата, посветени на 138-та годишнина от създаването на военноморския флот завършиха с тържествен ритуал по вдигане на флаговете на военните ни кораби. В присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов бяха връчени офицерски звания и дипломи на курсантите от Випуск 2017-а на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“.

Каракачанов съобщи, че преговорите с министерството на финансите за увеличение на заплатите в армията са в напреднал етап. Той уточни, че при гласуването на бюджета през есента ще стане ясно с колко точно, но дотогава той имал и други идеи за постъпления в бюджета.
 

"Има немалко резерви в министерството на отбраната. Абсолютно ненужно изтичат пари, а в същото време не се реализират приходи от дейности, които могат да вкарат реални приходи в бюджета. И тогава, когато покажем, че и ние можем да реализираме печалби за бюджета, с много по-голямо основание и няма кой да ни откаже. Ще искаме увеличение на заплатите", заяви Каракачанов, предаде БНТ.

Министърът на отбраната допълни, че проведените учения през тази година са доказали, че въпреки недостатъчните средства, българските военнослужещи са много добре подготвени и си носят службата с достойнство. Той допълни, че е лесно да служиш в богата армия и държава, достойното е да служиш, когато има трудности, както българските воини.Сподели:  
Етикети: увеличение, заплатите, преговорите, етап, Каракачанов, напреднал

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Книга за възрастни

Четири приятелки променят живота си след като прочитат ''50 нюанса сиво''

още...