Новини

Нено Димов: Трябва да се установи дали отпадъците в Панагюрище са опасни

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-09-14 10:06:00, видяна 59 пъти

Трябва да се предприемат действия, за да се види дали отпадъците в Панагюрище действително са опасни. Наличието на тези отпадъци там не е пропуск в законодателството. Това заяви министър Нено Димов в ефира на БТВ.

Не случайно е сигнализирана прокуратурата, защото това е очевидно нарушение на закона, допълни той.

Министър Димов каза, че по време на проверката на Районната инспекция се е оказало, че целостта на опаковките не е нарушена. „Така, че в момента не е опасно, но като цяло това не може да бъде там и трябва да бъде изнесено. Другият въпрос е къде ще бъде изнесено. Транспортирането на опасни отпадъци има строг регламент, строг режим на контрол. Ако той е нарушен, това отново отива в сферата на криминалното”.

Повод за думите му стана случаят, при който бе установено, че на площадката на военно предприятие и в склад в Панагюрище, на метри от къщите, се съхраняват незаконно опасни отпадъци, химикали бои строителни материали варели с токсични и запалими отровни вещества. След този случай регионалната екоинспекция даде собственика им на прокурор.Сподели:  
Етикети: Димов, опасни, Панагюрище, Отпадъците, установи, Нено

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Турция във възторг от...

Турция във възторг от изказване на Борисов преди 21ч. 23мин.
Вчерашната лекция на премиера Бойко Борисов по темата за Западните Балкани ... още»
Съпругата на Иво Христов -... Проговори вторият шофьор в камиона... Добра новина! От 1 декември 2017... Шофьори, започва трети етап на акция...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...