Новини

Цецка Цачева се срещна с правосъдния министър на Люксембург

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-12 18:20:00, видяна 35 пъти

„Ще търсим добрия баланс между приоритетите на нашето председателство и общия интерес на Европейския съюз, като се стремим да получим  подкрепата на възможно най-широк кръг държави-членки, с оглед изпълнението на приоритетите в областта на правосъдието“.

Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева на колегата си от Люксембург Феликс Браз. Двамата правосъдни министри се срещнаха днес след заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург, на което официално бе приет Регламентът за създаване на Службата на Европейския прокурор, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието. Министър Цачева обсъди приоритетите на Министерството на правосъдието (МП) в рамките на Българското председателството с министъра на правосъдието на Люксембург, като изтъкна предприемането на необходимите действия, свързани с институционализирането и функционирането на Службата на Европейския прокурор. Тя информира колегата си, че по същата тема на 26-27 март 2018 г. МП предвижда домакинството на конференция и отправи покана към г-н Браз да бъде лектор по една от темите.

От своя страна министър Браз отбеляза, че България може да разчита на абсолютната подкрепа на Люксембург, не само по темата за Европейската прокуратура. Той призоваБългарското председателство да работи за възможно най-бързото функциониране на Службата. С удоволствие бе приета и поканата за участие в конференцията през март в София. Министър Цачева получи подкрепа и за предвидената в рамките на председателството конференция в областта на електронното правосъдие и електронните доказателства.Сподели:  
Етикети: министър, Люксембург, Цачева, правосъдния, Цецка

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...