Новини

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-13 07:24:00, видяна 42 пъти

Парламентът ще разгледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Предлаганите промени са свързани с института на командироване на магистрати в системата на прокуратурата на Република България и следствените органи на незаети щатни бройки. Промените касаят и разпределението на свободните щатни длъжности за първоначално назначаване в органите на съдебната власт.

Друга част от промените в Закона за съдебната власт засягат необходимостта от прехвърляне на осигурителните партиди на съдиите по вписванията от страната в град София.

Законодателното предложение цели да бъде възстановена предходната правна уредба, която следва логиката на статута на съдиите по вписванията и държавните съдебни изпълнители и на устройството на съдебната система.

В 11.00 часа ще започне петъчният парламентарен контрол, като в него участие ще вземат четирима министри от кабинета. На депутатски питания ще отговарят министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министърът на културата Боил Банов, вътрешният министър Валентин Радев и други.Сподели:  
Етикети: власт, първо, четене, Закона, промени, Парламентът, съдебната, разгледа

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...