Новини

Приеха на първо четене промените в Закона за публичните финанси

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-13 10:35:00, видяна 27 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

Парламентът прие промени в Закона за публичните финанси на първо четене, въвеждащи нови изисквания за средносрочната бюджетна прогноза.

„За“ промените гласуваха 88 народни представители, „против“ - 43 , „въздържали се“ - 11 , с което те бяха приети.

С промените се регламентира разходното правило, ограничаващо годишния ръст на бюджетните разходи и съответните последици и действия при неспазването му, като се залага изискване със средносрочната бюджетна прогноза да се определят допълнителни мерки за постигане на допустимото съотношение през следващата година. С цел подобряване процеса на бюджетното планиране както на подсекторно равнище, така и на ниво сектор „Държавно управление“ се залага изискване в средносрочната бюджетна прогноза да се включи информация за текущата година и прогноза за всички основни разходни и приходни показатели за следващите три години на сектор „Държавно управление“, включително повече информация за подсекторите „Централно управление“ и „Социалноосигурителни фондове“, на базата на непроменени политики.

Промените в Закона за публичните финанси засягат основно регламентиране на взаимоотношенията на общинския бюджет с държавния, като целта е да се обособят основните взаимоотношения, чиито размери по видове се приемат със Закона за държавния бюджет.


 Сподели:  
Етикети: Промените, първо, четене, Закона, приеха, публичните, финанси

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ремонтираната тръба на тунел...

Ремонтираната тръба на тунел преди 16ч. 16мин.
Зрители алармират, че ремонтираната тръба на тунел „Витиня” на АМ „Хемус” се ... още»
Синовете на Долорес Арсенова и... Стрелбата в кв. "Лозенец" била с... Боян Чуков: Мястото на САЩ на... ЧСИ-тата недоволни от промените в...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Lego Ninjago: Филмът

Това НИНДЖАГО приключение на големия екран проследява битката за град НИНДЖАГО, в която трябва да се...

още...