Новини

Менда Стоянова: През 2018 г.разходната част на бюджета ще бъде 2,5 млрд. лв. повече в сравнение с 2017 г.

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-13 11:25:00, видяна 34 пъти

В кулоарите на парламента председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова обясни, че ПП ГЕРБ си спазва обещанията и ще има увеличение на заплатите в сектор „Образование“ и сектор „Сигурност“. Тя уточни, че то няма да бъде еднакво за всички, предаде репортер на Novini.bg.

„През 2018 г. има възможност разходната част на бюджета да включва 2,5 млрд. лв. повече в сравнение с тази година. Увеличението е резултат от ръста на икономиката, който за 2017 г. се очаква да е 4%, а за 2018 г. 3,9%“, посочи тя.

„Ръстът на икономиката означава повече приходи в бюджета, повече заетост и по-високи заплати в реалния сектор. Дойде времето на бюджетните разходи, които изостават. За първи път ще има рязък ръст на минималната работна заплата от 460 на 510 лева“, каза тя. 
Менда Стоянова допълни, че разходите за бюджетната сфера догодина ще бъдат със 740 млн. лева повече. Около 330 млн. лева са предвидени за сектор "Образование", което ще позволи около 15% ръст на учителските заплати.

"Още 150-180 млн. лева са предвидени за образование - разходи за качество, програми в средното образование, предучилищно и училищно, повишаване на стипендии в приоритетни специалности като инженерните, каквито търси бизнесът".Сподели:  
Етикети: млрд, бюджета, Стоянова, Менда, сравнение, гразходната

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Започна дългоочакваният ремонт...

Започна дългоочакваният ремонт на Зимния дворец преди 13ч. 25мин.
Започна дългоочакваният ремонт на Зимния дворец на спорта в София. От ... още»
Шефът на КАТ-Русе за ареста на сина... Измамникът Спас-Александър в съда:... Румен Радев: България се нуждае от... Шофьор блъсна кола в София, избяга...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Крадци на ядки 2: Луди по природа

Сценарият ще ни разкаже приключенията на катерицата Сръдльо. Този път злият кмет на Оактън решава да...

още...