Новини

Антон Кутев: Валентин Касабов да подаде оставка

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-13 11:15:00, видяна 36 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

Вчера станахме свидетели на пореден срамен епизод в парламента. Отново трябва да говорим за една политическа несъстоятелност. Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ трябва да подаде оставка след думите си. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев в декларация от името на група във връзка с вчерашното изказване на депутата от „Обединени патриоти“ Валентин Касабов по адрес на ДПС.

Те бяха казани към представителите на ДПС. „Да внимават и да не се пречкат в краката ни, защото можем да ги стъпчем". В тези думи има заплаха, която включва насилие. Обръщението е не като към хора, а дървеници“, припомни той.

Някой си позволи да заплашва политическия си противник. Аз не съм съдия, а представител на демократично избран парламент. Заплахата за мен е недопустима. Аз не защитавам ДПС, те го правят и сами. Подобна риторика е недопустима“, подчерта Кутев.

Ние тук даваме тона на това, което се случва в държавата. Това ниво бе рязко под допустимото ниво. Къде ще спре парламентарния гняв на управляващите? Къде е границата, ако си позволим да мачкаме? Няма прецедент, при който човек, изрекъл такива думи да остане в парламента. Това е дъното на парламентаризма. Това изказване детронира държавата и Конституцията. Ние имаме проблем с това кой управлява държавата“, каза още Антон Кутев.

„Вие сте длъжни да решите този проблем сега. Вие, мнозинството. Ваш проблем е, че оставките ви стават една след друг. Този човек в парламента не може да остане. Дали той ще си подаде оставка или вие ще го махнете, измислете си процедурата. Това, което се случва в момента, преминава границите“, поясни Кутев.

По думите му няма парламент в света, който след подобни изказване депутатът, който го е направил да остане в него, тъй като това е обратното на парламентаризма.

„Хубаво ще ги смачкаме тях. А после българските граждани, които се техни членове и симпатизанти, после ще ги мачкаме“, попита Кутев. Той попита дали ще мачкат кметове и съветниците и къде ще спре“, поясни Кутев.

„Къде е границата, в която можем да си позволим да мачкаме, ако тръгнем оттук?“, попита депутатът от БСП. Той попита в списъка за мачкане ли са комунистите и хомесксуалистите“, попита депутатът от левицата.Сподели:  
Етикети: подаде, оставка, Кутев, Касабов, Валентин, Антон

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ремонтираната тръба на тунел...

Ремонтираната тръба на тунел преди 16ч. 16мин.
Зрители алармират, че ремонтираната тръба на тунел „Витиня” на АМ „Хемус” се ... още»
Синовете на Долорес Арсенова и... Стрелбата в кв. "Лозенец" била с... Боян Чуков: Мястото на САЩ на... ЧСИ-тата недоволни от промените в...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Аз, проклетникът 3

Гру се изправя срещу Балтазар Брат – бившо дете-звезда, което, макар и вече пораснало, продължава да...

още...