Новини

Антон Кутев: Валентин Касабов да подаде оставка

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-13 11:15:00, видяна 53 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

Вчера станахме свидетели на пореден срамен епизод в парламента. Отново трябва да говорим за една политическа несъстоятелност. Валентин Касабов от „Обединени патриоти“ трябва да подаде оставка след думите си. Това каза заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Антон Кутев в декларация от името на група във връзка с вчерашното изказване на депутата от „Обединени патриоти“ Валентин Касабов по адрес на ДПС.

Те бяха казани към представителите на ДПС. „Да внимават и да не се пречкат в краката ни, защото можем да ги стъпчем". В тези думи има заплаха, която включва насилие. Обръщението е не като към хора, а дървеници“, припомни той.

Някой си позволи да заплашва политическия си противник. Аз не съм съдия, а представител на демократично избран парламент. Заплахата за мен е недопустима. Аз не защитавам ДПС, те го правят и сами. Подобна риторика е недопустима“, подчерта Кутев.

Ние тук даваме тона на това, което се случва в държавата. Това ниво бе рязко под допустимото ниво. Къде ще спре парламентарния гняв на управляващите? Къде е границата, ако си позволим да мачкаме? Няма прецедент, при който човек, изрекъл такива думи да остане в парламента. Това е дъното на парламентаризма. Това изказване детронира държавата и Конституцията. Ние имаме проблем с това кой управлява държавата“, каза още Антон Кутев.

„Вие сте длъжни да решите този проблем сега. Вие, мнозинството. Ваш проблем е, че оставките ви стават една след друг. Този човек в парламента не може да остане. Дали той ще си подаде оставка или вие ще го махнете, измислете си процедурата. Това, което се случва в момента, преминава границите“, поясни Кутев.

По думите му няма парламент в света, който след подобни изказване депутатът, който го е направил да остане в него, тъй като това е обратното на парламентаризма.

„Хубаво ще ги смачкаме тях. А после българските граждани, които се техни членове и симпатизанти, после ще ги мачкаме“, попита Кутев. Той попита дали ще мачкат кметове и съветниците и къде ще спре“, поясни Кутев.

„Къде е границата, в която можем да си позволим да мачкаме, ако тръгнем оттук?“, попита депутатът от БСП. Той попита в списъка за мачкане ли са комунистите и хомесксуалистите“, попита депутатът от левицата.Сподели:  
Етикети: подаде, оставка, Кутев, Касабов, Валентин, Антон

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...