Новини

Световният тенис елит впечатлен от българското вино (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-10-13 13:19:00, видяна 63 пъти

За четири дни София се превърна в център на световния тенис елит. От 11 до 14 октомври България бе домакин на най-големия обучителен форум в света на тениса.

Конференцията събра над 650 треньори и експерти от близо 90 страни. Специалните гости останаха много доволни от организацията на събитието. Те получиха и подарък вино, произведено в България. New Bloom Winery подари специалната си серия Face-to-Face (F2F). Бутиковата марка вина се състои от едно бяло и две червени вина и се предлага във висок клас ресторанти у нас.

„Щастливи сме, че можем да покажем пред експерти в света на тениса модерното лице на винопроизводството в България. Вярваме, че именно качественото българско вино е най-добрата визитна картичка на страната.“, коментираха от производителя. Бялото вино F2F е от Шардоне, едното червено - от нестандартния за България немски сорт Дорнфелдер, а другото е купаж от Каберне Совиньон, Сира и Регент. New Bloom Winery e единственият производител в България, който отглежда лозови масиви от немските сортове Дорнфелдер и Регент. Лозята на New Bloom Winery се намират в Тракийска низина – втората най-добра винена дестинация в света и според производителя – именно тероарът и добрият климат за отглеждане на грозде в региона дават възможност на тези сортове да разкрият най-доброто от себе си. Във вината се влага само най-доброто грозде, набрано и сортирано на ръка.


 

Това е причината и за лимитирания брой бутилки в серията - не повече от 5000 бутилки от вид. Всеки от сортовете отлежава в нови френски дъбови бъчви от 6 до 14 месеца. Първата реколта на Дорнфелдер изобщо в България бе реализирана именно под марката Face to Face и още от първия път беше отличена на едно от най-престижните винени изложения Mundus Vini в Германия. A именно купажът F2F бе определен за едно от 50-те най-добри български вина тази година.

 Сподели:  
Етикети: елит, българското, Тенис, впечатлен, вино, Световният

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...