Новини

Горанов: Пожарните в Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимния сезон (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-11-13 14:36:00, видяна 27 пъти

Пожарните служби в курортите Боровец и Пампорово няма да бъдат закрити до края на зимния сезон. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след извънредна среща днес в Министерски съвет, която се проведе по инициатива на премиера Бойко Борисов.

"Коментирахме възникналите проблеми с осигуряването на пожарна безопасност на територията на курортите Боровец и Пампорово и стигнахме до заключението, че оптимизационните мерки, които се предлагат, не са достатъчно навременни. С оглед на това коментирахме с комисар Николов, Красимир Ципов, имаме връзка и с вътрешния министър, който в момента е на посещение в САЩ, че следващите няколко месеца, поне в рамките на сезона, всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на тези зимни курорти ще бъде осигурено и ще се даде възможност за нормално провеждане на зимния сезон", заяви след края на срещата Владислав Горанов. Той аргументира взетото решение, че подобни промени, дори да са обективно мотивирани, не може да се извършват в момент, в който започва активен туристически сезон в тези курорти.

Владислав Горанов уточни, че в рамките на днешния ще бъде изготвен разчет и дейността на пожарните звена в Пампорово и Боровец ще бъде възстановена.

5

Финансовият министър обясни, че по време на срещата са били обсъдени и други мерки, основно законодателни промени, които да помогнат на Министерството на вътрешните работи да укрепи допълнително дейността на пожарната служба. Той добави, че ще бъдат предложени оптимизационни мерки и на други места от страната, така че да може с допълнителен щат да се укрепят звената на пожарната, за да не се налага подобно закриване и на други пожарни поделения. По думите му още в следващата седмица ще бъдат приети първите законодателни промени, които да дадат възможност на пожарната да изпълнява функциите си при текущия си капацитет.
Владислав Горанов уточни, че този въпрос ще бъде обстойно обсъден след завръщането на вътрешния министър Валентин Радев от САЩ.

Кметът на Чепеларе Славка Чакърова изрази задоволство от провелата се среща и благодари на премиера Бойко Борисов за приетото решение.

Кметът на Самоков Владимир Георгиев каза, че приетото решение за запазване на пожарните служби в двата курорта е навременно и точно. По думите му днешното решение ще внесе нужното спокойствие на всички туристи, граждани и бизнес, предаде БТА.Сподели:  
Етикети: края, бъдат, Боровец, Пампорово, Горанов, зимния, закрити, Пожарните

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...