Новини

Нанков и македонският му колега ще открият ремонтирания път Старчево-Кърналово-Първомай

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-11-22 21:50:00, видяна 64 пъти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и министърът на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу ще открият утре ремонтирания път Старчево-Кърналово-Първомай, съобщиха от пресцентъра на регионалното министерство.

Събитието ще започне в 16.00 ч. в село Първомай, като на него ще присъстват и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, представители на Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и кметът на община Петрич Димитър Бръчков.

Общата дължина на ремонтираната отсечка е над 13 километра, а стойността на ремонтните дейности е повече от 8 млн. лв., които са осигурени от бюджета на АПИ за текущ ремонт и поддържане. За постигането на максимална безопасност на пътя е положена маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за близо 730 хил. лева.

Пътят преминава през селата Старчево, Кърналово, Михнево, Кавракирово, Първомай и е единствената пътна връзка за тези населени места, в които живеят над 10 хил. души. Той е и важно направление към Граничния пункт "Златарево" и е основна връзка с най-голямата зеленчукова борса в област Благоевград, която реализира продукцията на местни производители и се посещава и от гърци, македонци и сърби.

Сподели:  
Етикети: Нанков, колега, Македонският, открият, ремонтирания, СтарчевоКърналовоПървомай

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Нашариха кола със спрей заради...

Нашариха кола със спрей заради неправилно паркиране в Бургас (снимки) преди 21ч. 47мин.
Отмъщение по бургаски заради неправилно паркиране на автомобил е станало в ... още»
Барикадиралият се велинградчанин е... Разкриха мрежа за проституция в... Депутат от ОП: Теменужка Петкова ме... Бус и кола се сблъскаха на...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Бърлога на Крадци

С участието на Джерард Бътлър и 50 cent, този напрегнат екшън ни разказва за специалното звено към...

още...