Новини

Пешеходци пресичат на несъществуваща пешеходна пътека в центъра на София (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-12-10 15:42:00, видяна 194 пъти

Опасност от инциденти грозят жителите и гостите на столицата, които пресичат на несъществуваща вече пешеходна пътека в непосредствена близост до НДК.

От години на това място съществуваше пешеходна пътека, която е позната на хората от района, а и на всички, които преминават оттам.

Поради неизвестна причина, но най-вероятно заради европредседателството ни, пътеката е заличена с черна боя, това обаче не пречи на хората, по навик да се устремяват и да се опитват да пресичат точно там. Не помогнаха и няколкото телевизиони репортажа за опасното място.

От дъждовете и снеговете част от черната боя е вече отмита и старата пътека започва да се показва на пътя. От общината заградиха с ограда постъпите към пешеходната пътека, но и това не е достатъчно, за да стане ясно, че от там не трябва да се преминава.

Част от шофьорите проявяват разбиране и спират, но други виждайки, че това не е пешеходна пътека, карат устремно и е само въпрос на време да стане неприятен инцидент. Само на 20-30 метра от старата пешеходна пътека има изградена нова, която е в непосредствена близост до трамвайната спирка, пише "Булфото".Сподели:  
Етикети: пешеходна, пътека, пешеходци, пресичат, Несъществуваща

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...