Новини

Община Разград ще дари двете малки лъвчета на пазарджишкия зоопарк

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2017-12-13 16:24:00, видяна 34 пъти

Двете малки лъвчета, които се родиха в разградския зоокът в началото на септември скоро ще си имат нов дом, съобщиха от общинската администрация.

Преди седмица в деловодството на община Разград е получено заявление от кмета на Пазарджик, с което се изявява желание двете лъвчета да им бъдат предоставени чрез дарение. В документа се посочва, че лъвчетата ще бъдат отглеждани при изключително добри условия.

Зоопарк "Острова" има опит в отглеждането, както и в създаването на условия за размножаване на едри хищници от рода котки.

През 2016 година там са родени четири тигърчета, които са подарени на три зоопарка в страната. Пазарджишкият зоопарк отговаря както на минималните изисквания на националното законодателство, така и на европейските стандарти. Притежава и лиценз от Министерството на околната среда и водите, се посочва още в депозираното от община Пазарджик заявление. Предстои дарението да се узакони на предстоящото заседание на Общинския съвет в Разград.

В момента двете малки лъвчета Масуд и Терез са под грижите на специалисти във ветеринарна клиника в София, чипирани са и имат паспорти. През ноември техните родители и другите големи лъвове, които се отглеждат в разградския зоокът бяха прегледани от международен екип от ветеринарни лекари на фондация "Четири лапи". Мъжкият лъв Асен бе откаран за лечение и специализирани грижи в Зоологическата градина в София. Освен него още два лъва от зоокъта предстои да бъдат изпратени в убежища на фондация "Четири лапи" или на партньорски организации. В Разград ще остане само по-младата двойка мъжки и женски лъвове.Сподели:  
Етикети: Община, Разград, Малки, зоопарк, дари, лъвчета, Пазарджишкия

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...