Новини

Журналист: МВР изостава, прекалено нагло е посред бял ден да се убиват хора в София

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-01-08 14:13:00, видяна 89 пъти

Уви, за съжаление, годината започва така – от цяла седмица се прехвърляме от криминални теми на криминални теми. Това каза пред БНР журналистът Стефан Ташев в коментар на убийството на бизнесмена Петър Христов.

Като определи случилото се като чисто поръчково убийство, Ташев посочи: "Става дума за директно поръчково убийство на известен бизнесмен. Това престъпление е изключително нагло - посред бял ден, на оживено място, изстрели от кола…"

Според журналиста, МВР сякаш изостава от престъпността: "Две жестоки убийства се случват в рамките на една седмица…Прекалено нагло е посред бял ден да се убиват хора в центъра на София".

Има очевиден недостиг на качествени хора в МВР и това се усеща, отбеляза Ташев: "Сякаш го бяхме позабравили този сюжет – с убийства на хора посред бял ден, но очевидно се връщат към момента".

Стефан Ташев припомни още, че неразкритите поръчкови убийства са над 150.

Относно развръзката на случая с жестокото убийство в Нови Искър и откритото тяло на издирвания като извършител Росен Ангелов журналистът допълни: "За мен остава все пак малко неясно как този човек уби сам 6 души, въпреки че сега го изкарват българският Рамбо. Сякаш нещо се напасва впоследствие".

Системата на издирвания в България с тази методика от 60-те години няма как да продължи да работи в МВР, категоричен бе Ташев: "Да се измислят подзаконови промени, ако трябва. Ако трябва - това е мое мнение, разбира се - да се намерят частни структури, които да свършат тази работа на държавата, защото държавата не умее. Както е в доста държави западни и в Съединените щати - така наречените "ловци на глави", те да ги издирват тези хора срещу заплащане, след като държавата не умее, няма капацитет да свърши тази работа и тук престъпници се разхождат на свобода".

Димитър Зоров от Асоциацията на млекопреработвателите изключи вероятността убийството да е свързано с дейността на простреляния бизнесмен, защото по думите му в този бранш няма голям хляб, за да се стига до убийства: "Изключвам тази вероятност, защото млечният бранш, и особено преработвателният, от няколко години в него не се реализират печалби и не е интересен, за да формира печалби и оттук - да има някакви големи разпределения на пари, пазар и така нататък".

Запитан какъв знак е мястото на убийството, Димитър Зоров каза: "За мен това е много лоша новина, няма значение на кого се е случило. Това не са добри сигнали. Не че не се случва в другите страни, навсякъде по света се случва. Но в края на краищата държавата е тази, която с разследващите си органи трябва да пресече, ако има такава тенденция към възобновяване на нещо, което беше характерно допреди десетина години".Сподели:  
Етикети: хора, прекалено, журналист, посред, убиват, нагло, изостава

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...