Новини

ЧСИ запорира сметките на самотна майка с три деца

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-01-11 10:29:00, видяна 86 пъти

Ивелина Митева е на 31, самотна майка с три малки деца – на 11, 6 и 4 години. Чака и четвърто, което ще се роди след месец.

Наскоро тя е напусната от съпруга си. Това поставя оцеляването на семейството на още по-голямо изпитание, макар той да помага доколкото може, разказва жената. „Баща им има тумор. Откриха му преди две години тумор и му трябва спокойствие. Отиде да живее при сестра си. В нищо не го обвинявам, няма за какво. Той достатъчно страда в момента с неговата болест“, каза Ивелина пред камерата на БТВ.

Целият месечен доход е по-малко от 200 лева, с които трябва по някакъв начин да свързва двата края. „Много е трудно. Те даже не стигат. Като платя вода и т.н. И токът ми идва много високо. Даже понякога не успявам да го платя. Спирали са го, оставяла съм без електричество. Стояли сме на студено, на тъмно с децата“, признаИвелина.

Половината от средствата, с които тя разполага месечно, отиват за наем на приземния етаж, в който живее при ужасни условия с децата си. „Така живеем – със заеми, които, естествено, не ми е възможно да връщам, но се старая поне отчасти да връщам, за да може пак да ми дават. За да изкарваме месеца. По този начин се гледаме“, споделя самотната майка.

Въпреки всички трудности, Ивелина се опитва да гледа по възможно най-добрия начин трите си деца. Големият син е отличник в училище, а едната дъщеричка ходи на детска градина. „От доста неща са лишени децата, наистина, признавам си. Но въпреки всичко нямам намерение да ги оставя. Гледам си ги и ще продължавам да си ги гледам, въпреки трудностите. Ето, да са ми живи и здрави, стигнахме дотук, въпреки условията, в които живеем“, каза още тя.

Наскоро обаче самотната майка получава нов удар. Разбира, че е осъдена да плати 3200 лева за кредит от 500 лв., който е изтеглила преди няколко години. Частен съдебен изпълнител запорира сметките . „Надявам се да ми влезе в положението и да разбере, че нямам възможност да ги плащам тия пари. Да ми даде някаква отсрочка или някаква по-малка вноска, която да мога да си позволява да плащам“, добави Ивелина.

„Мисля, че с подкрепата на институции и на българското общество можем да помогнем на тази майка да си гледа нормално децата“, каза Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот“. Това е и единственото, което иска Ивелина – достоен живот за децата си.Сподели:  
Етикети: деца, майка, Самотна, сметките, запорира

Коментари


ПЕДЕРАСА СЪДИЯ ДА БЪДЕ ОДРАН ЖИВ
0 коментарът е отпреди 9 месеци
те това правят предимно. рекет. а и да не забравяме че изпълняват решение на съдия.
0 коментарът е отпреди 9 месеци
Бързите кредити с ужасяващи лихви са проблем за наивниците по цял свят. Не са балканско изобретение. Съдията изпълнител пък няма право да "преценява" на кого да слага запор на базата на семейно положение.

Още повече версията на майката е очевидно украсена и драматизирана. Вярвам, че и е тежко, ама с 200 лв да издържа 3 деца + наем, отопление и подобни не става. Крие нещо.
0 коментарът е отпреди 9 месеци
Тази статия издиша от всякъде
0 коментарът е отпреди 9 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...