Новини

Организация: Доброволната военна служба може да подкопае професионализма в армията

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-01-21 19:20:00, видяна 112 пъти

Въвеждането на "доброволна военна служба" при сегашните проблеми може само да подкопае военния професионализъм, да отклони ограничените финансови средства и да предизвика демотивация в редиците на редовната ни армия, се посочва в позиция на Атлантическия съвет на България (АСБ), изпратена до медиите от организацията.

В този си вид направените предложения изместват фокуса от значимите въпроси за решаване в сферата на отбраната, смятат от Съвета. Според тях въвеждането на военна подготовка на цивилните граждани създава реална опасност под прикритието на въоръжените сили да бъдат подготвяни политически или икономически обвързани паравоенни групи или, от друга страна - политически или икономически паравоенни групи да се опитат да получат официален статут под прикритието на "доброволни формирования".

Това ни принуждава да настояваме да бъдат предприети всички необходими действия и превантивни мерки, така че под прикритието на подготовката за защита да не се подготвят групи, които са насочени срещу свободата, демокрацията, правовата държава, националната независимост и сигурността на обществото и на всеки отделен гражданин, заявяват от Атлантическия съвет.

Позицията е изпратена до президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, министрите на външните работи Екатерина Захариева , на вътрешните работи Валентин Радев, на отбраната Красимир Каракачанов и др., както и за сведение до посолствата в България на всички съюзни държави от НАТО и ЕС и на посолствата на партньорски държави от Черноморския регион и Западните Балкани, информира БТА.Сподели:  
Етикети: армията, военна, организация, служба, професионализма, подкопае, доброволната

Коментари


Да МВР повече от армията е по евтино но с какво ще ни пазят като дори авиацията затриха ? По скоро ги е страх да не стане ясно че в Сирия са пратили всичкото оръжие предназначено за запасняците някога когато имахме и държава и армия .
0 коментарът е отпреди 2 месеци
поредната от4аена безсмислица на българските лаинярски , депутати
0 коментарът е отпреди 2 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Владо Плацентата е починал

Владо Плацентата е починал преди 17ч. 24мин.
Владимир Стоянов, станал известен като Владо Плацентата е починал. Това се е ... още»
Местан към ВМРО: Махнете... Тежка катастрофа блокира Северната... Бургаска ученичка получила покана в... Предупреждават за сняг, виелици и...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
СФФ: Потапяне

Потапяне е любовна история, която ни представя напълно различните светове на двамата главни...

още...