Новини

Осигуряват дом на възрастното семейство, пострадало от вятъра във Враца

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-06 16:10:00, видяна 46 пъти

Община Враца осигури обзаведено жилище на 84-годишните Вълка и Ангел Алексиеви, чиято къща беше почти разрушена от бурния вятър, който премина през града на 3 февруари, съобщиха от общинския пресцентър.

Домът на възрастните хора бе засегнат най-тежко по време на бурята в събота. Заместник-кметът по устройство на територията Мария Попова и секретарят на общината Нина Дакева извели възрастното семейство от застрашената от срутване къща и са ги настанили в жилището, което е обзаведено с всичко необходимо с помощта общината и дарители, допълват в съобщението.

Възрастните хора ще получават топла храна от Домашен социален патронаж, от Български Червен кръст във Враца ще им осигурят и хранителни продукти. Семейство Алексиеви ще живеят в общинското жилище, докато бъдат отстранени всички повреди в дома им, е казала заместник-кметът Мария Попова.

Тя е благодарила на всички дарители, които са се отзовали бързо и така общината е успяла в най-кратки срокове да настани възрастните хора в безопасна и уютна среда за живеене, се посочва в съобщението.Сподели:  
Етикети: семейство, Враца, вятъра, пострадало, Осигуряват, възрастното

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...