Новини

Социалните служби в Русе наблюдават рисково семейство с 11 деца

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-07 19:23:00, видяна 42 пъти

Дирекция "Социално подпомагане" в Русе наблюдава интензивно рисково семейство с 11 деца, съобщават от дирекцията.

Днес следобед се състоя среща между всички институции, ангажирани със случая. Началникът на отдел "Закрила на детето" Милена Неделчева обясни, че със семейството се работи от 2013 година, предаде БТА. Тогава лекар подава сигнал, че две от децата - близнаци, били с анемия. Година по-късно при инцидент умира двугодишно дете, а през януари миналата година и бебе на 40 дни.

През последните месеци многодетното семейство живее в къща в Русе, но на 28 януари тази година в нея избухва пожар и то остава без дом. Мъжът работи в село Бъзън, а жителите и кметът на населеното място, след като разбират за инцидента, им предоставят безвъзмездно къща за зимата.

Неделчева заяви, че със семейството се работи постоянно и то получава подкрепа. Към момента единайсетте деца използват различни социални услуги. Най-малкото е на 2 години, а най-голямото - на 17 години, като всички посещават детска градина или училище. По думите на Неделчева, откакто семейството живее в Бъзън се наблюдава ежедневно от социални работници.

Директорът на регионалната дирекция "Социално подпомагане" в града Благомил Благоев обясни, че днес е установено, че има храна за всички деца, но хигиената е много лоша. По думите му ежедневните наблюдения ще продължат.Сподели:  
Етикети: деца, семейство, Русе, социалните, наблюдават, служби, рисково

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

МВР проверява скъпи коли и...

МВР проверява скъпи коли и частни кортежи в София преди 23ч. 53мин.
Акция „Лукс” се проведе тази нощ в София. МВР взе на фокус частните кортежи и ... още»
Момичето, загинало на "Струма", е... Луков марш се състоя въпреки... Стана ясно коя е загиналата при... Красимир Велчев: Радев вече не е...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Дъвка за балончета

Калин (35) е талантлив рекламист, отегчен от живота. Биляна (35) е авантюристка, която не знае какво...

още...