Новини

Полицаите ни ходят със скъсани кубинки. Слагат си торбички на краката, за да са им сухи

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-08 11:42:00, видяна 56 пъти

„Полицейските обувки не отговарят на съвременните изисквания и нужди на полицаите. Кубинките не подсигуряват служителите така, както е нужно да изпълняват своите задължения качествено и да защитават населението в съвременната среда“, съобщи Свен Селигер, експерт по специализирани обувки за полицията и армията в ЕС, който цитира направено проучване, предаде репортер на Novini.bg

Валентин Попов от СФСМВР поясни, че проучването не трябва да се приема като опит за конфронтация, а е сигнал за помощ. По темата предварително е имало и среща със заместник-министър Стефан Балабанов по темата, уточни още той и поясни, че се надява да се подобрят условията на труд на полицаите.

На работната среща  със заместник-министър Стефан Балабанов са предоставени мостри и характеристики на професионални и специализирани обувки.

84 % от участниците в анкетата, проведена между служители на реда, отговарят, че не са удовлетворени от кубинките, които получават. По думите им, те се късат в първите 12 месеца на употреба, не са удобни и не са водоустойчиви. Често дори се налага служителите да слагат найлонови торбички на краката си, за да бъдат сухи.Сподели:  
Етикети: полицаите, Краката, скъсани, сухи, ходят, торбички, Кубинки

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...