Новини

Джамбазки: Ска Келер не знае къде се намира Пирин

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-11 16:37:00, видяна 79 пъти

Ходила днес да пие кафе в кръчмата на Кресненското дефиле, но не пожела да я срещнем с хората там. Колегата протестира в България, но в Германия за 2 години са построени 14 лифта. Предстои още 20 да се построят. Техните не са като нашите по четири души в кабина. Техните кабини са като автобуси". Така коментира посещението на "зелената" евродепутатка Ска Келер колегата Ангел Джамбазки, информира ПИК.

"Тя не знае къде се намира Пирин на картата, идва тук. Не вярвала на министър-председателя - ами аз не вярвам на г-жа Меркел, ама не ходя да протестирам в Германия", продължи с атаката си Джамбазки.

"Зеленото е родолюбие. Опазването на всяка една околно среда е родолюбие. Ние я завещаваме на наследниците си. И ние го правим – засаждане на дървета. От жълтите павета Пирин се вижда по друг начин, по друг начин се вижда от Бъндеришка поляна. Категорично няма да бъдат застроени 48% - това е глупост неописуема".

Според него, ситуацията с магистрала "Струма" в Кресненското дефиле била аналогична: "Ако можем да сметнем колко животи са загинали там...нейните приятели спряха пътя между Русе и Велико Търново. Там загиват хора. Жалбата е подадена от двама от селски произход от село Хотница. 80 страници са написали. Там няма мури, зелени пояси". Джамбазки коментира и днешната среща в Брюксел за европейското бъдеще на Македония. Той заяви, че имало опит за провал на срещата от гръцка страна. Политиката на България била "по-близо до Македония". Разстоянието между София и Скопие е 200 км, а се пътува 6 часа, каза той.

Според него е много важно да започне изграждането на модерна инфраструктура, която да свързва Черно с Адриатическо море. Освен това трябвало да се подаде ръка и на Албания. "Шенген е двоен стандарт. Категорично Шенгенското и Дъблинското споразумение трябва да отпаднат", завърши Джамбазки.Сподели:  
Етикети: Пирин, намира, Келер, Джамбазки

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...