Новини

Психолог: Родителите все по-малко признават авторитети, а децата имат нужда от повече стимули

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-13 08:11:00, видяна 44 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

От такива случаи, като този в Плевен и Бургас не трябва да правим обобщение за всички детски градини в страната. За всичко има причина и следствие. Да не се оправдаваме, че има прегряване. Това означава, че човек е твърде дълго на даден пост. Това каза бившият образователен министър проф. Тодор Танев в ефира на БТВ.

Психологът Александра Петрова коментира последните случаи на агресия срещу деца така: „Постоянно се срещам с такъв тип насилие. В днешно време родителите са много по-различни. Родителите все по-малко признават авторитети и търсят варианти. Децата имат много информация от различни места. Те имат нужда от повече стимули. Всички трябва да са заедно - родители, учители и деца и да работят в съвместно“.

По думите на проф. Танев част от проблемите се дължат на това, че в последните години е занижен стандартът по подбор на пероснала. „От 7 години нататък учителят вече не е безспорен авторитет. Да налагаш контрол с плесници - е престъпление. Педагогът на деца до 7 години трябва да не прави разлика между собствените си деца и поверените му“, подчерта Танев. „Не трябва да се натяква на децата, а да се ръководят. Оттук нататък не трябва само да констатираме, а да се вземат мерки. Трябва да се действа на всички нива в системата“, допълни Танев.

По отношение на инсталиране на системи за видеонаблюдение, бившият просветен министър каза: „Не може една и съща мярка да се прилага навсякъде. Всяка детска градина е различна от останалите. 99% от учителския персонал ще се възпротивят, защото си гледат работата добре“.

„Въпреки това за учителите може да е полезно да видят отстрани как се справят“, добави психологът.


 


 Сподели:  
Етикети: децата, нужда, имат, Помалко, Родителите, Психолог, признават, стимули, авторитети

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Съдят Принца за убийството на...

Съдят Принца за убийството на готвача му преди 9ч. 18мин.
Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд Кирил Христов с прякор Принца. ... още»
Главният секретар на МВР с... Разкриха нападателя на жестоко... Предлагат 17-годишните да шофират... Български гледачки са карани да...
 
 
рекламирай тук