Новини

Изграждат център за деца с увреждания в Харманли

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-14 09:38:00, видяна 33 пъти

В Харманли започна реализирането на проект за изграждане на дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, съобщи пресцентърът на общината. В края на миналата година кметът Мария Киркова е подписала договор за изпълнение и реализиране на проекта "Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства "Надежда".

Чрез него ще се предоставят условия за подобряване на грижите за деца с психични, генетични и соматични увреждания. Центърът ще работи за развитието на деца с психични и физически заболявания и ще предлага адекватна за възрастта им интеграция в общообразователната и възпитателната система.

В него подкрепа ще получават и родителите на децата - потребители, за които ще бъдат организирани специални консултации. Общата стойност на проекта е 438 373 лева.

На първата среща и пресконференция по проекта са присъствали зам.-кметът Валентина Димулска, представители на общинска администрация, ръководители и експерти от социални институции. Ръководителят на проекта инж. Лидия Николова, експерт в общинска администрация, е представила пред присъстващите основните цели и дейности на проекта.

За предоставяне на услугата и изграждането на специализирания център ще се използва сградата на вече бивша детска градина на ул. "Христо Смирненски". Тя ще бъде обновена и преустроена. Ще бъдат обособени зали за лечебна физкултура и индивидуални занимания, кабинети за психолог и логопед, кухня, кът за хранене, санитарни възли.

Специални съоръжения за игра и занимания за деца с увреждания ще бъдат монтирани в двора на центъра. За качеството на предоставяните от дома услуги се предвижда да бъде закупено и доставено специализирано битово и административно оборудване и обзавеждане, уточняват още от общината.Сподели:  
Етикети: Изграждат, център, деца, увреждания, Харманли

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...