Новини

Оправдаха шофьор на рейс, прегазил куче

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-14 20:14:00, видяна 97 пъти

Карловският районен съд оправда шофьор на рейс, който в село Христо Даново прегазил домашно куче. Стопанинът твърдял, че водачът е карал с около 60 км/час в населеното място, но автотехническа експертиза установила, че скоростта е била 44,48 км/час., пише "Монитор".

Според експертите шофьорът е имал едва 5 секунди, за да спре, когато е видял кучето да пресича пред рейса. Човекът е съобразил, че ако натисне рязко спирачките, пътниците в автобуса може да пострадат и затова не предприел екстремно спиране. Той прегазил кучето, което издъхнало на път за ветеринарна клиника. Пред домашния любимец бягало друго куче, което било улично и което домашното гонело. На първа инстанция шофьорът е бил напълно оправдан по обвинение за проявена жестокост към гръбначно животно и разноските по делото, които са над 2 000 лева, ще бъдат поети от държавата. Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.Сподели:  
Етикети: шофьор, куче, оправдаха, рейс, прегазил

Коментари


Какво екстремно спиране може да има при 44,48 км/час и 5 секунди време за отреагиране?! Сега, след като държавата е оневинила шофьора, собственика на кучето може да съди държавата например за това, че въпросният рейс не е нов модел, който би позволил да се извърши спиране предпазващо от инцидент
0 коментарът е отпреди 8 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...