Новини

БСП и ГЕРБ се скараха заради отстраняването на Жаблянов

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-21 18:33:00, видяна 67 пъти

P { margin-bottom: 0.08in; }

Поредна порция обвинения между представители на БСП и ГЕРБ, прозвучаха в предаването „Още от деня“ по БНТ. Според Александър Симов от БСП това е било реваншизъм от страна на управляващата коалиция, Владимир Тошев от ГЕРБ, обаче отрече и подчерта, че това е било логичното решение, след серията от грешки на Валери Жаблянов.

„Казусите при г-н Главчев и г-н Жаблянов са съвсем различни. В последните няколко седмици, Жаблянов допусна редица нарушения и урони престижа на НС. Ние се аргументирахме и изложихме правните аргументи, за искането на оставката му“, каза Владимир Тошев от ГЕРБ.

„Наказаха Жаблянов заради различното му мнение. Той има пълното право да бъде несъгласен“, категоричен бе Александър Симов от БСП. „Оценката на народния съд не може да бъде дадена в едно изречение. В мотивите на ГЕРБ няма нито едно позоваване на правилника, което показва, че бе потъпкана демокрацията. Това бе чист реваншизъм“.

„Народният съд е незаконен. Самите вие не сте съгласни с мнението на Валери Жаблянов“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Симов призна, че Жаблянов е изразил мнение, различно от това на БСП. По думите му в БСП има вътрешнопартийна демокрация и всеки може свободно да изразява мнението си. „Оневиняването на всички жертви на комунизма е недопустимо. Народният съд е изискан от съюзниците“. На решенията на Народния съд не може да се гледа еднозначно. Той изрази опасенията си от възраждане на фашизма. „Този парламент се превръща в изтривалка на управляващата коалиция“, заяви Симов.

Тук колегата му от ГЕРБ го поправя, че процесът е започнал 22 дни по-рано и няма как да е по искане на съюзниците. „Вие имате проблем с историята“, отговори му Симов.

Тошев цитира думи на Георги Димитров, който завява, че няма да има прошка за никого.

„Не приемам бивш член на БСП да си изтрие политическата биография с подобна позиция“, контрира Александър Симов. Тук Тошев каза, че е бил заставен да го направи, а баща му е бил жертва на режима и е лежал в Белене.Сподели:  
Етикети: ГЕРБ, Жаблянов, скараха, отстраняването

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...