Новини

Главният секретар на МВР с подробности за бившия легионер, стрелял по полицаи

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-02-21 21:14:00, видяна 189 пъти

35-годишният Иван Пачелиев, който се барикадира в дома си в хасковското село Орешник, а преди това стреля по полицаи при опит да му бъде връчена призовка, е имал редовен петгодишен договор във Френския чуждестранен легион. Това съобщи пред БНР главният секретар на МВР Младен Маринов.

Задържаният е бил в легиона от 2009-а до 2014-а година. В същото време службите у нас нямат официална информация колко са българите, служещи в това подразделение на френската армия.

Информация по отношение на работата и действията, които се извършват там, няма как да добием, тъй като е класифицирана информация и се ползва само за легиона. Оръжието, което бившият легионер е притежавал е било законно притежавано от него оръжие за спортни цели, което е с европейски, в случая френско разрешително, две ловни карабини и боен револвер. Официална и централизирана информация нямаме, тъй като това са си договори, които се сключват между физически лица с легиона. Не искам от действията на определени лица, които са служили в този легион, да правим извод за всички, които са били там. Най-вероятно има и хора, които са си извършвали съвсем професионално задълженията и в момента в обществото се държат нормално и са си нормални граждани. Затова не искам да слагаме етикети, но при всички положения, участвайки в такива мисии, които са на ръба на изпитания на човешката психика, е възможно да има и отклонения, обясни Маринов.

В службите у нас няма официална информация за това колко българи са били на служба във Френския чуждестранен легион, обясниха още от МВР.

Местните хора го определят като вълк единак, затворен човек, агресивен, особняк. На този етап не можем да кажем категорично, че е радикализиран, отбеляза още Маринов.Сподели:  
Етикети: Полицаи, секретар, подробности, стрелял, легионер

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...