Новини

Машинистите от "Хитрино" не се признаха за виновни

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-07 18:47:00, видяна 69 пъти

Машинистите от Хитрино не се признаха за виновни в съда днес. Шуменският окръжен съд даде ход по същество на делото за влаковата катастрофа, която отне живота на 7 души и рани тежко други 14. Делото се гледа по съкратена процедура.

Обвиняеми са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. На заседанието днес присъстваха и част от пострадалите.

Николай Цачев е един от тях. Ударната вълна събаря част от къщата му върху него. Мъжът успял да се спаси, но с множество фрактури. Сега живее в старчески дом, защото дом в Хитрино все още няма, съобщава Нова телевизия.

Ако бъдат признати за виновни двамата машинисти могат да получат присъда от 5 до 20 години затвор.

Припомняме, че сутринта на 10 декември 2017 г. товарен влак с цистерни, пълни с пропан-бутан и пропилен, катастрофира на гарата в Хитрино. 12 вагона дерайлираха и 1 цистерна избухна, сривайки гарата, съседните постройки и част от селото. В резултат на инцидента загинаха 8 души и 29 бяха ранени. Жителите на Хитрино бяха евакуирани, за да бъде осигурена тяхната сигурност при разчистването на авариралите цистерни. Повечето от тях бяха настанени при свои близки в региона, а 14 души - в кризисен център в Шумен. Имотите на гражданите или по-точно техните останки се охраняваха от жандармерията. Хората останали без дом получиха на първо време еднократна финансова помощ в размер на 325 лева.Сподели:  
Етикети: признаха, виновни, Хитрино, машинистите

Коментари


ще им платят и пак ще станат виновни , по принцип така практикуват богатите в скапаната българия
0 коментарът е отпреди 1 година
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...