Новини

Михаил Константинов: Трябваше нашият патриарх да скастри патриарх Кирил

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-13 19:40:00, видяна 95 пъти

Изказването на Реджеп Ердоган за България и това, че Кърджали е в турските душевни граници, не са изненадващи. Това е обявена негова политика и негова позиция. Не мисля, че става на дума за атака. По-важното е как ще реагираме ние, а реакцията ни не трябва да е тежка и остра. Това заяви социологът Кънчо Стойчев в предаването "Още от деня" по БНТ. 

"Не е мястото на държавата да се бърка в частни търговски сделки като тази с ЧЕЗ. Човек трябва да е слабоумен, за да си мисли, че това, което ни казват за сделката е истината. Това е за малоумници. Събират пари за сделката, след като е направена. Така всеки може да спечели подобен конкурс за такава приватизация. Чехия също не е чиста в отношението си за сделката с ЧЕЗ", каза още той по темата за продажбата на ЧЕЗ.

"За мен случаят с патриарх Кирил е малко преекспониран. Думите му бяха прекалени, но и Валери Симеонов прекали като политик и вицепремиер. Обединените патриоти са таралеж за управляващите и с положителните, и с отрицателните им качества", коментира Стойчев изказването на Валери Симеонов, че руският патриарх е съветско ченге, контрабандист и милиардер. 

"Предвиждам тежка серия от атентати в Турция, заради войната в Сирия. На Ердоган не му е лесно", заяви от своя страна политическият анализатор Михаил Константинов по темата за Турция и изказването на Ердоган.

"В София са концентрирани икономическите и политически сили. Става страшно, ако се спре енергоснабдяването на София, това е критично важно", каза още той за сделката с ЧЕЗ, и допълни: "Ще почакаме и ще видим кой финансира сделката за ЧЕЗ".

"Това, което каза Валери Симеонов, е вярно, независимо дали е грубо. Когато руският патриарх Кирил направи своето изказване, то нашият патриарх патриарх да го скастри", завърши Михаил Константинов.Сподели:  
Етикети: патриарх, Кирил, Константинов, трябваше, Михаил, Нашият, скастри

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...