Новини

"Инерком": Нямаме притеснения относно осигуряването на финансиране на сделката с ЧЕЗ

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-13 20:15:00, видяна 240 пъти

"Нямаме притеснения относно осигуряването на финансиране на сделката”.

Това заявиха от фирмата на Гинка Върбакова „Инерком” в отговор дали има риск за финансирането на покупката на активите на ЧЕЗ в България, каквито опасения изрази председателят на Надзорния съвет на чешкия гигант Вацлав Пачеш.

„Нямаме информация за оказван натиск върху банки и не можем да коментираме действия, които не са свързани с нас”, отговориха от „Инерком” на въпроса дали е оказван натиск към банки да оттеглят подкрепата си. В отговор на въпрос на БТВ дали има оттегляне на финансиращи институции, които преди това са заявили, че ще финансират сделката, от „Инерком” отговориха: „Работим по финансирането и постигаме значителен напредък по структурирането му.”

„Както вече многократно казахме, „Инерком” България води преговори с няколко международни финансиращи институции и преговорите са в ход последните няколко месеца. Финансиращите институции, с които работим, изчакваха подписването на договора за покупко-продажба и наличието на финансовите резултати на 2017 г., за да могат да работят с най-новите данни и да преминат към следващият етап на финансирането”, посочиха още от „Инерком”.Сподели:  
Етикети: Сделката, относно, нямаме, финансиране, притеснения, осигуряването, Инерком

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...