Новини

Стрелочникът, сочен за виновен за влаковата катастрофа в Хитрино, проговори

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-13 20:00:00, видяна 172 пъти

Стрелочникът от гара Хитрино Ирфан Хасан е мъжът, който е видял взрива на цистерните на влака, в който загинаха 7 души през декември 2016 година. Неговият разказ опровергава обявена вчера информация от транспортната фирма-собственик, че не скоростта, а повредена жп стрелка е причина за трагедията.

Ирфан Хасан споделя, че вижда цялата катастрофа и оцелява по чудо. Според него влакът летял с много висока скорост, а машинистите първоначално не разбрали за катастрофата.

„Влакът идваше да ни убие, друго какво мога да кажа. Цялото село гореше, а машинистите слязоха и попитаха дежурния защо ги е спрял”, добави Ирфан Хасан пред камерите на БТВ.

„Стрелката беше заключена и не съм я обръщал цяла нощ. От всички стрелки тя сигурно е най-здравата стрелка, няма проблеми”, коментира той.

Експертиза, поръчана и платена от транспортната фирма-собственик на влаковата композиция показва, че дерайлирането се дължи на незаключена стрелка на релсите. Според тях взривът е станал заради повторно пускане на електричеството по контактната мрежа. Решението за повторно пускане на електричеството вероятно е взето от диспечера.

Според прокуратурата експертизите на транспортната фирма не могат да служат за промяна в изводите на обвинението и са категорични, че виновна е високата скорост.Сподели:  
Етикети: сочен, катастрофа, проговори, виновен, Влаковата, Хитрино, Стрелочникът

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.

Ген. Кирчо Киров: Отравянето...

Ген. Кирчо Киров: Отравянето на Скрипал не може да бъде руска... преди 5ч. 7мин.
Аз съм категорично убеден, че отравянето на Скрипал не може да бъде руска ... още»
Оранжев код за силен вятър, обилен... Воля: Картелът употреби членовете на... Eто ги Ради и Илияна от кървавата... Българка се бори да върне децата си,...
 
 
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино
Лили Рибката

Приказна история за Необикновеното дете Алекс-Дани и обикновените му родители. Това...

още...