Новини

Цвета Караянчева присъства на концерт по повод 119 години от рождението на Панчо Владигеров

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-13 21:32:00, видяна 253 пъти

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства в Шумен на концерта по повод 119-ата годишнина от рождението на Панчо Владигеров и 25-ата годишнина от основаването на фондация „Панчо Владигеров”.

Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Председателят на парламента връчи почетен плакет на Народното събрание на председателя на Фондация „Панчо Владигеров“ проф. Минчо Минчев.

„Днешният музикален празник е израз на уважението ни към творчеството и делото на именития ни сънародник – гениален композитор, музикант, диригент“, отбеляза Цвета Караянчева. Тя подчерта, че Панчо Владигеров е едно най-ярките имена в нашата музикална съкровищница, една от личностите, които издигат българската култура на световно ниво.

Цвета Караянчева каза още, че националните и международни конкурси, организирани от фондация „Панчо Владигеров“, популяризират неговото творческо дело и идеи и пътят на много млади музиканти към световните сцени е тръгнал именно от тях.

Тя поздрави Симфоничния оркестър на Българското национално радио, диригента Марк Кадин и солиста проф. Минчо Минчев за майсторските им изпълнения. Сподели:  
Етикети: концерт, повод, Караянчева, рождението, Владигеров, присъства, Цвета, Панчо

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...