Новини

Депутат от БСП: С частната охрана ще се контролира политическия живот по места

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-14 07:41:00, видяна 180 пъти

Мотивите за искането на президента и на главния прокурор за обявяването за противоконституционни на текстове от Закона за частната охранителна дейност са основателни и са залегнали в Конституцията, тъй като там сигурността се възлага на Министерски съвет посредством МВР. Това каза в сутрешния блок на БНТ депутатът от БСП Тодор Байчев.

Прехвърлянето на тези отговорностти е една абдикация от сигурността. Държавата трябва да осигурява еднаква сигурност както в големите, така и в малките населени места, заяви Байчев.

Общественият ред и сигурност е един от фундаментите, върху които функционира обществото, затова не може този ред да премине в ръцете на някакви неясни субекти. В Закона за частната охранителна дейност не са разписани ясно параметрите за дейността. Например, няма критерии, по които да е ясно как ще се проверява самоличността на гражданите, посочи социалистът.

С тези текстове в Закона за частната охранителна дейност се създават се условия за една корупционна среда. Частната охрана на населени места говори за разпад на държавността. По този начин държавата ще се феодализира. В тези населени места охранителните фирми ще контролират политическия живот, което е опасно, подчерта Тодор Байчев.

Трябва да стане ясно кой от дваната премиери лъже. Борисов каза, че са му предадени данни от Бабиш, а той казва, че не е давал нищо на Борисов.Сподели:  
Етикети: живот, депутат, охрана, политическия, контролира, Частната

Коментари


за това всеки българин дава мило и драго за място в парламента
0 коментарът е отпреди 10 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...