Новини

Настимир Ананиев с подробности за новия паневропейски проект

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-14 17:54:00, видяна 79 пъти

В Европа има сили, които искат да я запазят силна и единна. Паневропейската партия ще работи за Европа на една скорост, за федеративна Европа, за стабилна и силна Европа. Това важи с пълна сила за България. Ние трябва да имаме думата при взимането на решения. Европейската комисия също се нуждае от реформа. Доказателство за това е Брекзит.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ бившият депутат Настимир Ананиев, който разкри подробности за общия паневропейски проект. "Българското движение ще бъде учредено през май месец. Първата такава партия бе учредена в Хамбург, Германия. Очакваме до септември да бъдат учредени поне 10-12 партии. Идеята е да участваме на евроизборите и да имаме парламентарна група в европарламента. В Европа има много хора, които са проевропейци. През европейските лостове можем да си върнем и България. България в момента е завладяна от чужди лостове. Виждате какво става с ЧЕЗ. Ние не можем да наложим нашата дума в Европа", убеден бе Ананиев.

"Новата партия ще участва не само в евроизборите. Ще участваме на парламентарните избори и местните. Просто в повечето държави предстоят избори за европарламента. Всички партии ще имаме една идеология. За мен лично е много трудно да се определи и да се каже, че тази идеология ще е либерална. Аз съм десен човек. Виждате какво става и в Германия. Правителството е съставено от леви и десни. За мен паневропейското движение ще е прогресивно. В България залагаме на много силен експертен екип и много интересни хора", разкри Ананиев.Сподели:  
Етикети: проект, Ананиев, подробности, паневропейски, Настимир

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...