Новини

Андрей Ковачев: Интегрирането на Албания в ЕС е важно за регионалната стабилност (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-03-20 21:49:00, видяна 252 пъти

По-бързото интегриране на Албания в Евросъюза е важно за стабилността на региона. Това подчерта евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев след разговор в Брюксел с албанския премиер Еди Рама.

Ковачев е благодарил на Рама за подкрепата му за промяната на албанския закон за малцинствата, с който за първи път бе признато българското национално малцинство в Преспа и Гора. От своя страна, албанският лидер е изразил благодарност на България за подкрепата за европейската интеграция на страната му.

Ковачев се срещна и с косовския министър на външните работи Беджет Паколи. Двамата обсъдиха либерализацията на визите за косоварите, съобщава БНР.Паколи също изрази благодарност на българското правителство, че е направило присъединяването на Западните Балкани към ЕС приоритет на своето председателство на Европейския съвет. "За първи път българското председателство каза "Или всички, или никой!" Косово е много благодарно на българското председателство и на всички приятели", подчерта косовският външен министър.Сподели:  
Етикети: Андрей, важно, Ковачев, Албания, стабилност, Регионалната, Интегрирането

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...