Новини

Алекси Стратиев: Шофьорът понася санкции, ако пътник не носи обезопасителен колан

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-16 08:04:00, видяна 401 пъти

Това е тежка и нелепа катастрофа. По автобуса нямаше видими тежки последици. Водачът е бил изненадан, тъй като пътя е бил спокоен. Шофьорът понася санкции,  ако пътник не носи обезопасителен колан. Ако пътниците имаха колани, може би развоят щеше да е друг. Това заяви бившият началник на Пътна полиция Алекси Стратиев по темата за тежката катастрофа на АМ "Тракия" в сутрешния блок на БНТ.

"Проблемът по отношение на пътната инфраструктура е, че в АПИ няма достатъчно специалисти по отношение на пътна безопасност. Хората грешат, но инфраструктурата трябва да се грижи за живота", каза още той.

"Някаква прокоба е надвиснала над нашата държава. Имаме една последователност не на инциденти, а на верига от пътнотранспортни инциденти с бусове и автобуси", заяви председателят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

"Разследващите не искат да ни дадат точната картинка на инцидента. Не може една машина от 1 тон да обърне един автобус от 20 тона. Не знаем колко е и стажа на шофьора на автобуса. Маневрата, която шофьорът е направил за мен е грешна", допълни той.

"Глобата за неслагане на колан в автобус е 200 лева, това го пише на всеки билет. Автобусът е нов. Реакцията от уплаха на шофьора е некоректна. Шофьорът е излязъл навън, а двигателят е работел. Представяте ли си, ако горивото беше изтекло, добре, че автобусът не е гръмнал", завърши Йонко Иванов.Сподели:  
Етикети: санкции, носи, Шофьорът, Алекси, Стратиев, понася, пътник, колан, обезопасителен

Коментари


тогава българските робовладелци ще си търсят шофьори някъде от континента Африка , бушмени
1 коментарът е отпреди 11 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...