Новини

Момиче, оцеляло от катастрофиралия автобус на "Тракия": Шофьорът беше груб, изнервен и бързаше

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-16 20:35:00, видяна 580 пъти

Шофьорът на автобуса, който се обърна на магистрала "Тракия", бил нелюбезен с пътниците, отказвал да спира за почивка и говорел по телефона без устройство за свободни ръце. Това разказа пред Нова телевизия 18-годишно момиче от Стара Загора, пътувало на фаталния петък 13-ти и оцеляло.

За Надежда Славова петък 13 е бил чакан, защото се подготвя за абитуриентския бал. „Майка ми каза: „Пратих те за бална рокля, щяха да те върнат в ковчег”, разказва Надежда. „Броих километрите, фаталният беше 30-ти. После беше касапница. Забравих всичко и рокля, и за какво съм тръгнала. Казах си: край, край, загинах”, спомня си Надежда.

Момичето не помни пътуването с добро от самото начало. Тя разказва, че шофьорът посрещнал припряно един от пътниците, който се качил с храна. После отказвал да спира за почивка, защото нямало време. Момичето седяло на два реда зад шофьора и го наблюдавало през целия път. „ Шофьорът беше груб, изнервен и бързаше. Всяка втора дума му беше – бързам, бързам, гоня час”, разказва тя.

„Както е кормилото, беше полегнал и си говореше все едно си почиваше”, твърди девойката.

Надежда благодари на доброволците, участвали в спасяването на пострадалите. „Не съм очаквала, че има толкова добри хора. Имаше и такива, които снимаха, въпреки че умираха хора в този момент. Но други даваха вода, телефоните си”, казва тя.


 

P { margin-bottom: 0.08in; }Сподели:  
Етикети: момиче, Тракия, автобус, Шофьорът, катастрофиралия, груб, бързаше, изнервен, оцеляло

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...