Новини

Борислав Сарафов: От началото на годината в НСлС са дошли 158 дела

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-17 15:30:00, видяна 156 пъти

От началото на годината до настоящия момент в Националната следствена служба са дошли 158 дела. Това каза директорът на НСлС Борислав Сарафов, предаде БТА.

Той обясни, че в поверената му структура работят около 80 следователи.

При встъпването в длъжност на Сарафов като директор на националното следствие главният прокурор Сотир Цацаров каза, че десет дела за тежки криминални престъпления ще бъдат възложени на НСлС до края на годината. Тогава Цацаров обясни, че има визия кои ще бъдат тези дела, но когато бъдат възложени, ще станат ясни.

Борислав Сарафов обясни, че между делата, дошли досега в следствието има повече от 10 тежки. По думите му програмата, с която се е ангажирал главният прокурор, е преизпълнена. Но отказа да назове кои са онези дела, за които Сотир Цацаров говори.

Днес в НСлС се проведе Ден на отворени врати, на който ръководството на следствието запозна с работата на органа на съдебната власт студенти по "Право" от СУ "Св. Климент Охридски", УНСС и ученици от Испанската гимназия. Борислав Сарафов разказа на аудиторията за структурата на НСлС и за техническите възможности за работа. Младежите бяха разведени из сградата на националното следствие. Не им бяха показани единствено местата, където се провеждат процесуално-следствени действия и ареста, за когото Сарафов каза, че от там все още никой не е избягал за разлика от затвора и режимът на охрана е далеч по-строг.Сподели:  
Етикети: Борислав, началото, дошли, Сарафов, НСлС

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...