Новини

Валери Симеонов обсъди с АИКБ и CEEP предизвикателствата на пазара на труда

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-17 16:21:00, видяна 104 пъти

Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов обсъди с главния секретар на Европейския център на работодателите и предприятията, предоставящи услуги от общ интерес (СЕЕР) Валерия Ронцити и председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев недостига на кадри в ключови за България сектори и предложения за конкретни мерки с цел разрешаване на този проблем.

Това съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на срещата бяха обсъдени решения в краткосрочен план, посредством внос на работни сила от страни извън ЕС – приоритетно такива, в които има голяма българска диаспора и посредством квалифициране на безработни и неактивни лица. В дългосрочен план е необходима реформа във финансирането на висшето образование, прецизиране на план – приема във висшите училища, системна работа със завършващите ученици и техните семейства с оглед адекватна професионална ориентация.

Главният секретар на CEEP подкрепи предложенията и мерките за трудова миграция, които АИКБ и другите национално представени работодателски организации са подготвили.Сподели:  
Етикети: Валери, труда, Симеонов, обсъди, предизвикателствата, АИКБ, CEEP

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...