Новини

Министър Нанков инспектира отсечките София-Петрохан-Лом и Казичене-АМ "Тракия" (снимки)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-21 14:21:00, видяна 449 пъти

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков провери как върви ремонтът на участък от източната дъга на дясното платно на Софийския околовръстен път от Казичене до АМ "Тракия", който започна вчера.

„Очаква се за Гергьовден да бъде пуснато движението в платното, което беше изцяло ограничено заради извършваните дейности. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното в посока АМ "Хемус". Ремонтните дейности включват студено фрезоване на асфалтобенната настилка, полагане на геомрежа, на нова асфалтова настилка, пътната сигнализация и ограничителните системи. Скоро ще започне ремонтът на втория участък от пътното съоръжение над "Цариградско шосе" до разклона за село Лозен. До края на юни се очаква дейностите да приключат“, каза той.

Нанков инспектира и рехабилитацията на второкласния път София - Петрохан - Лом в района на Петрохан.

„Пътят е изграден през 1970 г. и на участъка Бучин проход - Петрохан през годините е правен само превантивен ремонт. С над 22 млн. лв. от Оперативна програма "Региони в растеж" ще бъдат рехабилитирани 43 км от второкласния път Костинброд - Бучин проход - София - Берковица. Те са включени в лот 2 Костинброд - Бучин проход с дължина малко над 22 км и лот 3 Бучин проход - Берковица с дължина близо 20,8 км. Със завършването на двата лота и с изпълнената рехабилитация на участък с дължина 33 км от прохода "Петрохан" до Боровци в област Монтана по програма "Транзитни пътища V" целият проход ще бъде основно ремонтиран“, стана ясно от думите на регионалния министър.

P { margin-bottom: 0.08in; }Сподели:  
Етикети: министър, Нанков, Тракия, инспектира, отсечките, СофияПетроханЛом, КазиченеАМ

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...