Новини

Министър Петкова представи приоритетите в енергетиката пред Жени ГЕРБ

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-21 19:50:00, видяна 259 пъти

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова представи приоритетите в енергийния отрасъл пред участниците в Шестата политическата академия на Жени ГЕРБ - "Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата - новият политически инструментариум", съобщава пресцентърът на Министерството на енергетиката.

"Енергийният отрасъл трябва да се управлява по начин, който гарантира неговото устойчиво развитие в дългосрочен план. За да бъдат защитени националните интереси, решенията трябва да са последователни и икономически обосновани", е казала министър Петкова на форума, който е във Вършец от 20 до 22 април.

Петкова е подчертала, че законодателният пакет "Чиста енергия за всички европейци" има фундаментално значение за развитието на Европейския енергиен съюз. България си е поставила амбициозната цел да отбележи максимален напредък по досиета от пакета. Страната ни работи активно за ефективното функциониране на Енергийния съюз, при отстояване на националните интереси, е посочила Теменужка Петкова.

Тя е представила текущите приоритетни теми от дневния ред на Съвета на ЕС в областта на енергийния отрасъл, сред които са сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на източниците и маршрутите за доставка на природен газ, изграждането на енергийна инфраструктура със съседни страни, реализацията на концепцията за газоразпределителен център "Балкан", както и разработването на модела за регионалния електроенергиен пазар.

"Проектите в енергетиката са стратегически и не приключват в рамките на един мандат, затова е необходима отговорност, последователност и приемственост при изпълнение на взетите решения", е казала още министър Петкова.Сподели:  
Етикети: ГЕРБ, министър, енергетиката, приоритетите, Петкова

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...