Новини

Ще строим нов затвор край София

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-22 20:39:00, видяна 218 пъти

Българската държава ще строи нов затвор край София. След бягството на двамата опасни рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев правосъдното министерство обяви, че проектът ще струва 35 млн. лв., съобщава БТВ.

Надзирателите в Софийския затвор си мечтаят някой ден да работят в затвор като Сан Куентин, заснет в един от най-известните хитове на рок групата Металика. Или пък в затвор като „Черният делфин” в Русия, където излежават присъдите си терористи и серийни убийци.

За да бъде сигурен, затворът трябва да има заглушителна система за дронове, мобилни телефони и интернет. Освен постовите надзиратели трябва да има и бойно звено, което да е на разположение и да е в готовност да изпълнява служебните си задължения във всеки един момент.

Бившият директор на затвора Димитър Христозов препоръчва и подборът на надзиратели да се промени. Първите планове за строеж на затвор край София са от 1957 г.

През 1992 г. на оглед за строеж идвал френски екип, а после и българи предложили проект за затвор. За новия затвор тепърва ще се правят проекти. Засега е ясно, че той ще се строи край Кремиковци и че трябва да е готов до 2024 г.Сподели:  
Етикети: Затвор, строим

Коментари


само един за къде ве дами и господа , няма да стигне до никъде , тои ще бъде само за министри , ами за другите утаики на българия ?
0 коментарът е отпреди 11 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...