Новини

Станишев обясни защо България трябва да се позиционира в А отбора на ЕС и как ще се подобри животът ни (видео)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-04-26 11:38:00, видяна 394 пъти

„Всички знаем, че политическият живот в България и в Европа е изпълнен с конфликти и противопоставяния, но наред с това има теми, по които трябва да бъдем единни“, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев при откриването на дискусията „България в еврозоната. Икономическа логика срещу митовете“.

Дискусията се организира благодарение на Станишев и Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Европейското международно движение. В нея участват още министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов, политици от различни политически сили, икономисти, политолози и др.

„Вече мисля, че всички споделяме разбирането, че е настъпил момента България да прави крачки към Еврозоната“, заяви Станишев. „В момента е важно да се води откровена и отговорна дискусия по темата“, допълни той.
„България трябва да положи максимални усилия да се включи във всички ключови формати на ЕС“, категоричен е Станишев.
„Еврозоната се променя. Днес тя не е същата, както беше преди 10 години“, напомни социалистът. „Много бих искал Еврозоната да бъде основа на социалния съюз, да работи чрез своите инструменти за това да има социална и икономическа конвергенция. Това е изключително важно за България“, заяви Станишев.

Той смята, че точно сега трябва страната ни да направи крачка към ИЕРЕМ 2.Сподели:  
Етикети: Станишев, обясни, отбора, подобри, Животът, позиционира

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...