Новини

Кабинетът: Държавата се движи в правилната посока, БСП руши институциите

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-01 15:06:00, видяна 920 пъти

Основната ни амбиция е да снабдим българската авиация с нови изтребители, за да може да изпълнява в пълен обем своите задачи. Наред с това ще продължим да поддържаме старите самолети. Само с новата техника няма да се справим. Това каза на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Към момента сме сключили договори за поддръжката на МиГ-29 с РСК-МиГ на стойност 1,5 млрд. Хеликоптерите Ми-17 – в момента един от тях изпълнява много успешно мисия по гасене на пожари. Амбицията ни е да вдигнем във въздуха още един от тях. Направили сме междуведомствена група за кугърите, за да видим дали можем да ги използваме за медицински цели, заяви военният министър.

Слушахме колегите, които минаваха по булеварда – хубаво е да протестираш, но не е хубаво да рушиш държавността, защото колелото се върти и на другия ден може ти да си на власт. Крайно време е всички ние като българи да си седнем по-сериозно на столчетата и да бъдем по-кооперативни един към друг. Когато сме се явявали на избори, всички сме се явявали, за да заслужим доверието на хората. На последните избори хората дадоха доверието си на нас. Крайно време е да бъдем повече отговорни. 18-19 години не са увеличавали заплати в сектор "Сигурност" – сега това се случи. Купува се и нова техника за армията. Опитваме се да правим нещо. Амбицията ми е да направим военната професия престижна. На 1 май не мога да съм доволен, когато слушам, че държавата се управлява от някакви изроди, които стоят в задкулисието и правят всичко друго, но не работят в полза на гражданите. Затова днес ще поработим докъм 17.30 часа, после ще седнем да пием по една бира. Даже бих поканил и г-жа Нинова. Не познавам държава, която с омраза да е успяла да се развива, каза още Красимир Каракачанов.

Скоро се навършва една година от управлението на сегашното правителство и трябва да кажем няколко думи, без да имаме претенции за отчетност и на фона на амбициозността на левицата, посочи министърът на финансите Владислав Горанов.

Качеството на управлението се мери само през избори. Всички други претенции на партиите как да се управлява се мери само по-най правилната социология – изборите. Вече една година държавата се движи в правилната посока - и по ръст на икономиката, и по намаление на дълга, и по това, че доходите растат, и по това, че хората пътуват и са икономически активни. Това са реалните политики, по които се развива държавата, подчерта финансовият министър.

Лидерската криза в БСП и вътрешнополитическите проблеми в БСП изкривяват дебата и това вреди на политическия живот. Назначаването на президент показа, че в БСП нямат притеснение да използват всички ресурси, включително и рушене на институциите. Опитът чрез институционално противопоставяне да се донесе нестабилност на държавата няма да им донесе успех. Това, което се случва в държавата, независимо от това, което се случва в главите на опозицията, е положително и това се доказва от всички макроикономически показатели, категоричен е Владислав Горанов.Сподели:  
Етикети: Държавата, посока, Кабинетът, правилната, институциите, движи, руши

Коментари


едва ли ако попитате бедните българи , които живеят 4есно , без да крадат , ще са на същото мнение , като тия крадци
0 коментарът е отпреди 1 година
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...