Новини

Търсят най-добрия млад шофьор на България

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-11 11:24:00, видяна 123 пъти

Отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“ е партньор в конкурса „Най-добър млад шофьор в България“. Той се организира за първи път у нас по инициатива на FIA и Съюза на българските автомобилисти, съвместно с представители на държавата, неправителствения сектор и бизнеса.

Уменията на младите водачи ще бъдат изпитани утре на писта „Дракон“ в пловдивското село Калояново. Стартът на състезанието ще бъде даден от 10 часа, а награждаването е предвидено за 15 часа. По регламент в него участват млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени наказания по Закона за движение по пътищата. То се провежда в два кръга. Първият вече приключи, в него всеки, изявил желание за участие, трябваше да реши тест с въпроси от ЗДвП. Той бе успешно преминат от 30 кандидати, които утре ще мерят сили във финалната надпревара и трябва да демонстрират уменията си на пътя, оказване на долекарска помощ и технически познания за автомобила. Най-добре представилият се ще бъде обявен за Най-добър млад шофьор на България и получи като награда една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Подобно състезание тази година ще се проведе в Словения, Чехия и Словакия, а за пръв път инициативата е била проведена миналата година в Словения.Сподели:  
Етикети: шофьор, Търсят, Млад , най-добри

Коментари


SHTO ZA TAP....AMA TAP KONKURS E TOVA?????? ZASHTO NE OBIAVITE I KONKURS ZA NAI-DOBRATA CHISTACHKA NA TOALETNI!!!!!!!
0 коментарът е отпреди 8 месеци
то ако ги питаш , вси4ки пъп4асали са добри , много ще им е трудно наистина да изберат наи доброто акне зад волана
0 коментарът е отпреди 8 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...