Новини

Показаха блузата и инсулина на Боян Петров, намерени под връх Шиша Пангма (снимка)

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-16 17:56:00, видяна 344 пъти

Екипът, който търсеше българския алпинист Боян Петров приключи действията по спасителната акция. В заключението им се посочва, че не са открити следи както от екипа по търсене на земя, така и от въздушния. Чака се официалното изявление на правителството, в случай че трябва да се извърши допълнително търсене. Това пишат на официалната си страница във Фейсбук "Dream Wanderlust" от спасителния екип.

Боян Петров е в неизвестност от 3 май, когато тръгнал да покорява връх Шиша Пангма в Хималаите.

"Изпратихме всички доклади на българското правителство. Сега те ще вземат решение дали да продължим търсенето. Беше ни дадено разрешение да търсим Боян Петров до днес", пишат от спасителния екип.

Показани бяха и вещите на българския алпинист, които са намерени по време на издирването му под връх Шиша Пангма.

От спасителния екип публикуват подробно как се е осъществила операцията днес: "В 7:51 часа непалско време излетяхме заедно с двама българи в търсене на българския катерач Боян Петров. Отново прелетяхме над Шиша Пангма и бавно се спуснахме до базовия лагер като част от мисията за търсене с надеждата да намерим някаква следа. Изкачихме се по-нагоре и също претърсихме долните части на планината".

P { margin-bottom: 0.08in; }Сподели:  
Етикети: Петров, Боян, Намерени, блузата, инсулина, Шиша, Пангма

Коментари


тия похар4иша луди пари за тоя , и после българина реве и се съдира 4е доходите му биле малко , а цените биле високи , като скапаните пенсионери дето нямат пари за лекарства , а на телефоните измамници хвърлят през терасите хиляди левове , мамка ви лъжлива да еб.............а
0 коментарът е отпреди 8 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...