Новини

Кметът на община "Подуяне" разказа за хванатата с подкуп юристконсултка

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-17 08:04:00, видяна 278 пъти

Информацията, която имам е не по различна от тази, която се представя публично. За мен тези почивки, от които са се възползвали са новина. Това заяви кметът на столичната община "Подуяне" Ева Митова в сутрешния блок на Нова телевизия. 

Припомняме, че вчера главният юрисконсулт на район "Подуяне" бе арестувана за получаване на подкуп. Лилия Геринска беше хваната вчера с 10 000 лева. Жената взела парите срещу нагласяване на обществени поръчки.

"Трябва да оставим нещата да отидат до край и да бъдат изследвани от органите на реда. Не оспорвам за подкупа, но не знам, ще бъде разкрито", каза още тя.

"Има една задължителност на документите за поръчки за подпис на юристконсулт. Всеки лист от документацията се подписва от трима членове на комисията и фирмата, случайно избрана на процедурата", допълни Митова.

"Лилия Геринска работи в общината от 2011 и е държавен служител като статут. Тя беше с подобна длъжност в друга община", разкри кметицата а община "Подуяне".

"Конкретната фирма, която е дала подкуп, в момента изпълнява поръчка, но не е изпълнена, а в ход на изпълнение", завърши Ева Митова.Сподели:  
Етикети: подкуп, Община, Кметът, разказа, Подуяне, Хванатата, юристконсултка

Коментари


не познавам такъв кмет в скапаната българия , които ще бърка в кацата с меда и няма да си оближе пръстите , още не се родил такъв
0 коментарът е отпреди 10 месеци
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...