Новини

Екатерина Захариева: Днешната Среща на върха ЕС-Западни Балкани е историческа

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-17 08:21:00, видяна 194 пъти

Дигиталният дневен ред, Иран и търговските отношения между ЕС и ЕС. Това бяха трите точки, които снощи Доналд Туск постави за обсъждане.

Това каза в сутрешния блок на БТВ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева. "Целта на дигиталния дневен ред е Европа отново да стане водеща сила в новите технологии. Лидерите на ЕС се обединиха, че Европа остава в ядрената сделка с Иран. Сигналът от вечерята снощи е, че оставяме единни по тези теми. Никой не иска търговска война със САЩ. Факт е, че всички 28 държави застават твърдо зад Европейската комисия при преговорите със САЩ. Няма как да се преговаря под натиск", разкри тя.

"Западните Балкани са тема на разговорите днес. Всичките европейски държави, включително и България, искат държавите от Западните Балкани да покажат и докажат, че могат да решават проблемите си, че могат да правят компромиси, че могат да водят диалог. Това са условията за членство в ЕС. Всичко зависи от тях. Лидерите на ЕС поздравяват България за факта, че върнахме темата за Балканите в европейския дневен ред. Днешната среща е историческа. Десетилетия ще се споменава срещата в София", категорична беше Захариева.Сподели:  
Етикети: върха, Екатерина, днешната, Историческа, Балкани, Захариева, ЕСЗападни

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...