Новини

Лиляна Павлова: Не може да очакваме точна дата за присъединяване на страните от Западните Балкани. Само преди година не бяха на дневен ред

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-17 08:49:00, видяна 111 пъти

Заседанието вчера бе с основна тема за дигитална Европа. За това и символиката бе в мястото на срещата - София Тех Парк в „Джон Атанасов“. Имаше интересен дебат. Днес е големият ден - срещата на върха. Към европейските лидери се присъединяват и шест лидери на Западни Балкани. Това заяви министърът за българското европредседателство Лиляна Павлова сутрешния блок на БНТ.

"Не можем да очакваме точна дата за присъединяване на страните от Западните Балкани. Само преди година Западните Балкани не бяха на дневен ред, ние сложихме темата на европейския дневен ред. Датата за членство не трябва да е просто така дадена, но ние сме длъжни да им предоставим перспектива", каза още Павлова.

"Днес очакваме, че ще се случи разговор за транспортна сигурност, енергийна сигурност, дигитална сигурност, образование, борба с организираната престъпност и върховенство на закона", разкри министърът.

"Италия пое голяма част от миграционния натиск. По темата за миграцията българското председателство предложихме какъв да бъде регламента за новата ни система за убежище. Така мигрантите няма да стоят в първата държава, в която пристигнат - както в Италия. Разселването е част от мерките. Надявам се Италия да не излезе от ЕС", коментира тя.

"Освен държавите непризнали Косово, в останалите държави се притесняват за разширението на ЕС, но не дали, а кога ще се случи", завърши Лиляна Павлова.Сподели:  
Етикети: Лиляна, Павлова, очакваме, бяха, присъединяване, дата, западните, Страните, дневен, Балкани, точна

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...