Новини

Бойко Борисов: Вече сме осъзнали, че силата на ЕС е в единството

Публикувана от novini.bg в България
Дата: 2018-05-17 16:09:00, видяна 177 пъти

Ползите за България от срещата на върха в София са много повече, отколкото негативите, които изстрадахме през тези два дни. Благодаря на всички лидери, които дойдоха в София. Това е уважение не само към мен, а към българския народ. Това заяви премиерът на България Бойко Борисов по време на пресконференция след срещата на върха ЕС – Западни Балкани.

„Крайно време е всички да чуят, че председателството в България е успешно“, подчерта той.

„Имахме една много добра дискусия, много честна и искрена. Отдавна не съм чувал да се говори толкова искрено“, заяви Борисов.

Българският министър-председател се обърна към чуждестранните журналисти, за да разсее притесненията от разширяването на ЕС. „Ако Западните Балкани олицетворяват една страна, то нейният БВП ще е 96 милиарда евро в хазната на ЕС. За сравнение колкото на страна като Словакия. Това ли плаши ЕС? Не е ли по-добре тези хора да са в преговори с ЕС, политическите им елити да се стремят да покрият критериите на ЕС или да дойдат външни сили в региона. Всички си тръгнаха оттук с по едно наум“.

„За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме с големите геополитически страни, единственото спасение е да сме единни. Вече сме осъзнали, че силата на ЕС е в това. Солидаризирам се с всичко, което казаха колегите преди мен. Видяхте колко споразумения бяха подписани днес“, подчерта Бойко Борисов.

По думите му е било постигнато много, за да може след срещата в София, лидерите да си тръгнат с готови подписани проекти.


 

P { margin-bottom: 0.08in; }Сподели:  
Етикети: силата, единството, осъзнали , Бойко Борисов

Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
рекламирай тук
Актуални прожекции · още кино

още...